terug naar overzicht
 

terug naar overzicht

 
 

 

 
 
 
Muziek | Discografie | Tekst | Foto | Recensies | Contact   start | english
 

Dark Entries over 'Club'

Welaan, als dat geen blij weerzien is. Lang, veel te lang gelden dat we nog iets hadden vernomen omtrent Gestalt, ooit bejubeld als de Vlaamse Goethes Erben. En niet ten onrechte! Na jarenlang stilzwijgen, er was ondertussen nog wel het meer dans- en elektronisch georiënteerde project, Hedera helix, is nu de 'Club'-cd ingeslikt door m’n cd-speler.

De naam zegt het zelf, en een blik op de verpakking leert ons ook direct één en ander. Gestalt liet een aantal van z’n magisch-poëtische nummers door ander Belgisch talent klaarstomen voor de dansvloer. Ik heb het over namen als Diskonnekted, Heyaeb, Propulsion, Crossvaults, Empusea, Intens en Hedera Helix + Ultreya. Een aantal van deze namen zouden toch al een belletje moeten doen rinkelen.

Waar de eerste drie uitpakken met een mix van trance, techno en future pop, is Crossvaults met “De Dans Der Wanhoop” iets zwaarder op de hand. Al vond ik Propulsion’s “Agdz”-versie geen onaardige riedel. Empusea, nomen est omen, is uiteraard meer industriële ambient waardoor een dreigend en mysterieus ”Het Besef” wordt opgevoerd. Voor mij persoonlijk de beste herwerking. “Adamas 3” werd door Intens bewerkt tot een zeer gevarieerde en theatrale dansriedel. Het middeleeuws aandoende “Amoroso” was al sterk, Hedera helix en Ultreya maken er een totaal ontkombare versie van die in pakweg Duitsland al lang op één of andere “Miroque” was verschenen. Tenslotte is er “Adamas 1” in een eigen door Gestalt zelve aangeleverde versie.

Al bij al een prettige kennismaking na een lange afwezigheid, waarbij vooral de diversiteit in dansbaarheid opvalt, maar we durven hopen op meer eigen werk van dit talent in de nabije toekomst. Surf naar Gestalt’s website voor het bestellen van deze cd! [KI].